Ingenio de Comunicación

DE LES ARMES DE LA LLUM, de Jesús Sánchez Adalid (HarperCollins Ibérica)

LES ARMES DE LA LLUM
Jesús Sánchez Adalid


«Jesús Sánchez Adalid ens ofereix en aquesta obra, LES ARMES DE LA LLUM, el relat d’una gran trobada entre història i ficció: una veritable epopeia medieval en una narració plena de bellesa i dinamisme, i molt ben ancorada en les fonts documentals. Grans obres com aquesta són l’estímul que la societat necessita».
MARÍA JESÚS VIGUERA MOLINS, Acadèmica de la Història.
«Els seus personatges han estat pensats com a subjectes embarcats en un viatge iniciàtic que busca pau i coneixement interior. I l’autor connecta aquests afanys tan actuals amb aquests altres desitjos arcàdics d’harmonia, amor, llibertat...»
JUAN ÁNGEL JURISTO, crític literari.


A tocar de l’any 1000, Almansor amenaça el nord de la península Ibèrica una vegada i una altra. Uns vaixells misteriosos arriben a la costa de Tarragona i deixen un estrany present al petit port de Cubelles. Aquest és l’inici de l’emocionant peripècia vital de dos nois joves que acabaran viatjant a l’Alt Urgell, quan el comte Ermengol I està a punt d’unir-se a la gran aliança de comtes i magnats que han decidit independitzar-se definitivament del regne franc i, alhora, trencar amb les antigues servituds imposades pel poderós califat de Còrdova.

En aquest context, una dona jove lluita per alliberar-se dels lligams del seu tancat món familiar i social.

Sánchez Adalid ens presenta un gran fris narratiu que recrea, amb agilitat i destresa, l’agitat inici del segon mil·lenni: la vida als castells i els campaments guerrers, les peculiars relacions entre nobles i clergues, la rica cultura monacal, els costums quotidians, l’amor, la guerra, la por i la valentia… Sempre als fascinants escenaris d’una terra singularment bella i agresta, però també fèrtil i poblada de lluminoses ciutats: Barcelona, Girona, la Seu d’Urgell, Vic, Solsona, Besalú, Berga, Manresa, Tortosa, Lleida… i de grans monestirs que irradien la seva influència: Santa Maria de Ripoll, Sant Cugat, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pere de Rodes, Sant Martí del Canigó… Amb l’esplendorosa Còrdova califal com a teló de fons.

Una figura crucial és Oliba, fill dels comtes de Cerdanya i Besalú, que l’any 1002 renuncia a la seva herència per fer-se monjo. Enmig de la confusió i la violència, sorgeix un home que, amb el seny i la saviesa que el caracteritzen, aportarà llum, i descobrirà quin és el veritable tresor, que és de natura espiritual…

Les armes de la llum ens regala un viatge clar i anímic envers el sorprenent món medieval de Catalunya, en què es creuen i es barregen herois de ficció i protagonistes històrics, en l’epopeia d’una terra que lluita per regir el seu propi destí.

 

Jesús Sánchez Adalid

Jesús Sánchez Adalid

(1962, Villanueva de la Serena, Badajoz) És llicenciat en Dret per la Universitat d’Extremadura i va fer els cursos de doctorat a la Universitat Complutense de Madrid. Va exercir com a jutge durant dos anys, i tot seguit va passar a estudiar Filosofia i Teologia.

Com a escriptor, ha rebut guardons importants: el premi Fernando Lara (2007), el de novel·la històrica Alfonso X el Sabio (2012), el premi Troa Libros con valores (2014), el premi Abogados de Novela (2015), el Grada de Cultura (2011), el premi internacional de novel·la històrica Ciudad de Zaragoza (2011), el premi Diálogo de Culturas (2013), el premi Hispanidad (2013) i, l’any 2017, el prestigiós Arcobaleno, que la «Bottega dell’Arte» atorga a Itàlia.

A més, ha estat distingit amb la medalla d’Extremadura el 2009, el màxim guardó de la Comunitat, i és acadèmic de número de la Real Academia de les Artes i les Letras de Extremadura i director de la seva biblioteca. També és patró de la prestigiosa Fundación Paradigma Córdoba que, com a finalitat essencial, es planteja recordar els exemples positius de convivència entre les tres religions abrahàmiques: jueva, cristiana i musulmana, que van coincidir a Al-Andalus, buscant d’aquesta manera els principis i els fonaments de l’ecumenisme i del diàleg. Cal destacar igualment la seva tasca com a patró de la Fundación Foro de Córdoba.


© 2021 - Subir - Aviso Legal - Diseñador Web